Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

18 Μαΐου παγκόσμια ημέρα μουσείων.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) θέλοντας να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στην κοινωνία όρισε τη 18η Μαΐου ως παγκόσμια ημέρα μουσείων.
Από το 1977 μέχρι σήμερα που ξεκίνησε ο θεσμός στην Ευρώπη, έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση. Συνολικά 3000 μουσεία θα ανοίξουν τις πόρτες τους εφέτος, ανάμεσά τους και πολλά ελληνικά, προσφέροντας δωρεάν είσοδο, εκπτώσεις στις εκδόσεις τους και επέκταση στο ωράριό τους.
Το φετινό θέμα είναι «Μουσεία και Μνήμη». Τα μουσεία διαφυλάσσουν τη μνήμη και αφηγούνται ιστορίες. Διαθέτουν πλούσιες συλλογές, οι οποίες διασώζουν τη μνήμη των κοινωνιών.
Στην Ελλάδα την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ στο πλαίσιο του εορτασμού, προγραμματίζονται ποικίλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, ημερίδες, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές εκδηλώσεις κλπ.). Γι’ αυτό κάποια θα παραμείνουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ. Σας προτείνουμε μερικά από αυτά: το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών www.namuseum.gr το Μουσείο Μπενάκη www.benaki.gr το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας www.gnhm.gr το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος» www.ime.gr το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη www.lalaounis-jewelrymuseum.gr .
Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη. Είναι μια ευκαιρία να ξεναγηθείτε δωρεάν και να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά και για ενήλικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου