Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Παράλληλη Στήριξη


Αγαπητοί γονείς,

Στείλαμε αυτή την επιστολή στην Διεύθυνση Π.Ε. Δ΄ΑΘΗΝΑΣ για να στηρίξουμε τους γονείς του 11ου δημοτικού στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για δεύτερη χρονιά. Αν και στο σχολείο μας δεν υπάρχει φέτος παιδί που να χρειάζεται παράλληλη στήριξη, είναι όμως ένα θέμα που αφορά όλους μας, γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά!! Ελπίζουμε στο μέλλον να μην χρειαστεί ούτε για το δικό μας σχολείο, αλλά ούτε και σε κανένα άλλο, αυτού του είδους οι παρεμβάσεις - διαμαρτυρίες και να βρεθούν σύντομα οι εκπαιδευτικοί που θα καλύψουν αυτές τις θέσεις σε όλα τα σχολεία που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 173 42
ΤΗΛ  210 9700154                                     
e-mail: 4dimot​ikodad@gma​il.com 


Αγιος Δημήτριος  6/10/2016

                                                                     
Προς : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε  Δ’ ΑΘΗΝΑΣ
                                                                         Κοιν:    4ο  Δημοτικό Αγίου Δημητρίου
                                                                                   11ο  Δημοτικό Αγίου Δημητρίου

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, ενημερωθήκαμε για την απόφαση των αρμοδίων φορέων να καλυφθούν με μειωμένο ωράριο οι παράλληλες στηρίξεις πλήρους ωραρίου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου. Μέχρι τώρα  γνωρίζαμε ότι η παράλληλη στήριξη είναι ατομική, δηλαδή προσλαμβανόταν ένας εκπαιδευτικός για αποκλειστικά ένα μαθητή για το εκάστοτε έτος. Για άλλη μια χρονιά όμως, τα πράγματα δεν λειτούργησαν έτσι. Η λογική των περικοπών, πλήττει τον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής. Η εκπαίδευση, η παιδεία και η κοινωνικοποίηση των παιδιών, που θα έπρεπε να είναι ζητήματα υψηλής ευθύνης, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.  
Δεν είναι δυνατόν να μην υλοποιείται το μέτρο της παράλληλης στήριξης, πόσο μάλλον, όταν υπάρχουν γνωματεύσεις από τους αρμόδιους δημόσιους διαγνωστικούς φορείς για την αναγκαιότητά του. Αλήθεια, που αποδίδεται το πρόβλημα; Είναι κι αυτό μία απόρροια  της ανεπάρκειας των κονδυλίων για εκπαιδευτικούς; Για ποιο λόγο το υπουργείο υποβαθμίζει στην πράξη το επιστημονικό έργο, των ΚΕΔΔΥ, επιλέγοντας να μην λαμβάνει υπόψη του γνωματεύσεις των αρμοδίων διαγνωστικών κέντρων του;
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και οι Γονείς του 4ου Δημοτικού καταθέτουμε εγγράφως τη διαμαρτυρία μας, συμπαραστεκόμενοι στους γονείς του 11ου σχολείου καθώς και στους γονείς όλων των σχολείων με παρόμοια προβλήματα.
Σας καλούμε να διασφαλίσετε τα δικαιώματα των μαθητών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη. Οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται δεσμευτικά ως προς την υλοποίησή τους από την Πολιτεία.
Καλούμε το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις εκπαιδευτικών έτσι ώστε να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι αιτήσεις με έναν εκπαιδευτικό για κάθε παιδί. Απαιτούμε την παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη! Θα στηρίξουμε τους γονείς όπως μπορούμε στην προσπάθειά που κάνουν για αυτά τα ζητήματα.

Για το Δ.Σ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     Σαράφογλου Κωνσταντίνος                                  Αγγελοπούλου Ελένη

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου