Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

"Η τσάντα στο σχολείο"

Ανακοίνωση εκ μέρους του Διευθυντή


Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης ( Αρ. πρωτ: Φ.7/219218/Δ1, 13/12/2017) με θέμα: Έγκριση υλοποίησης δράσης με τίτλο η «Η τσάντα στο σχολείο», με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων θα θέσει σε εφαρμογή τη συγκεκριμένη δράση το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μηνός Ιανουαρίου 2018 και, από τώρα και στο εξής και έως το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους, θα την εφαρμόζει κάθε τελευταίο Σαββατοκύριακο εκάστου μηνός.

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του δημοτικού σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα.

Επισημαίνεται ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.

Είναι αυτονόητο ότι η έννοια της φράσης «η τσάντα στο σχολείο» έχει κυριολεκτικό αλλά και μεταφορικό χαρακτήρα. Η τσάντα μπορεί να μένει στο σχολείο από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα πριν και μετά από κάθε Σαββατοκύριακο εφαρμογής της δράσης αυτής, όπως επίσης μπορεί να μεταφέρεται στο σπίτι χωρίς όμως προετοιμασία μαθημάτων.

Στην περίπτωση που η τσάντα παραμείνει στο σχολείο, επιβάλλεται ο έλεγχος από πλευράς μαθητών και γονέων των πραγμάτων που θα υπάρχουν σε αυτή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πιθανή απώλεια πολύτιμων ή χρηστικών αντικειμένων που τυχόν παραμείνουν σε αυτή. 
  
Το σχολείο και ο σύλλογος διδασκόντων θα είναι στη διάθεση κάθε γονέα και μαθητή-μαθήτριας για την παροχή περαιτέρω επεξηγήσεων, εάν χρειαστεί, επί του θέματος.

Άγιος Δημήτριος, 22/01/2018
 
Ο σύλλογος διδασκόντων                                                  Ο διευθυντής του σχολείου
                                                                                            Γεώργιος Λαμπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου